THE LESBIAN SISTERS

THE LESBIAN SISTERS
Fotos de Eugenia Gusmerini

sábado, 5 de junio de 2010

PRIMAVERA VACA, I Cicle de lectures dramatitzades d’autores contemporànies


A Projecte Vaca continuem inquietes artísticament parlant. Ara toca inaugurar el I Cicle de lectures dramatitzades d’autores contemporànies, PRIMAVERA VACA, una iniciativa que preten convertir-se en una cita anual amb el públic i descentralitzar una mica tot el pes que sempre ha portat la nostra mostra Novembre Vaca que, per cert, enguany compleix 10 anys que és molt, tenint en compte els pressupostos amb que hi comptem per a cada activitat.
Després de que la Comissió Primavera Vaca escollís els textos que particiaparien, amb el critiri bàsic de que havien de ser fonamentalment teatrals –no tots els textos que es pretenen teatre ho són-, va arribar el procès de selecció de les directores, totes vaques igual que les autores –encara que també es van presentar a la convocatòria textos d’autores que no són sòcies– que havien d’estar en sintonia amb les autores. No hi ha pitjor cosa que et dirigeixi un text algú que no comprén el teu punt de vista o que les seves aportacions diferents en comptes de ser això, aportacions, no sumin a favor. I ara ja som aquí.
Aquest dilluns 7 es presenta ‘Düsseldorf’ de la meva sister Laura Freijo amb direcció d’Eva Hibernia i amb interpretació de Vicky Peña, Quim Lecina, Carme Poll, Emili Pere, Karmen López Franco i les veus en off d’Albert Tola i Anabel Moreno. De què va? Ràpid i clar: Un tango existencialista de personatges secundaris, de recaigudes, de fum, d’alcohol, d’oblit i desamor. Però segur que té una mica de sentit de l’humor, perquè la sister sempre posa humor per destensar les situacions, clar que aquest es un drama, ja ho veurem. El dilluns 21 de juny es presenta ‘Tra(D)iciones’ de l’amiga Beth Escudé amb direcció de Teresa Urroz i interpretació d’Isabel Bres, Anabel Moreno, Margarita Ponce, Alicia Martel i Itziar Castro amb música original d’Alicia Martel. Sinopsi: Dones que en algun moment han traït la tradició. Un text amb molta ironia i sentit de l’humor i una forta consciència del que és ser dona arreu del món. El 28 de juny arriben dues propostes ben diferents però amb un alt contingut poètic. Compte, no confondre ‘contingut poètic’ amb 'bodrio avorrit'. No és el cas. Primer se serveix ‘L’ombra’ de l’apreciada Isabel Díaz amb direcció d’Ariadna Martí i interpretació de Rosi Díaz, Babu Cham, Sílvia Albert i Pedro Gutiérrez. Què? Què? Què? Els únics supervivents d’un naufragi trobaran en una nit la identitat, la soledat, el camí. I, per últim, tancant el cicle, ‘La sal’ de la meva bessona Eva Hibernia amb direcció de Cristina Lügstenmann i interpretació de Montse Alcoverro, Ferran Lahoz i Miki Esparbé.
Totes les lectures a les 19 hores a la Sala Mompou de la SGAE (Passeig Colom, 6) excepte les dues últimes que una començara sí, a les 19, i l’altra va inmediatament després.
Uns equips de luxe, trobo.
Una dada important en temps de crisi, l’entrada és gratuïta, limitada a l’aforament de la sala. És a dir, bon teatre a preu zero.
Com sempre, si voleu ampliar la informació, coneixe’ns, saber qui som personalment, passeu passeu que casa nostra és casa vostra si és qui ha casa d’algú: www.projectevaca.com
Us hi esperem!

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Mmmmm, Paula, la entrada parece hecha para mi mujerecita...más lecturas, más literatura...uffff, estoy hasta las cejas...ja,ja,ja. Y para colmo hoy la han invitado a la presentación de un libro en Barcelona y quiere ir...pero si dices que no es un bodrio aburrit"...a mí me gusta el cartel de la vaca con gafas...
Un saludo maja.

Victoria Dubrovnik dijo...

He estat mirant la pàgina del projecte i té molt bona pinta! I a més, en el catàleg d´activitats, hi ha un munt d´obres que "te hacen la boca agua"....

Espero i desitjo que disfruteu molt d´aquesta setmana :-),

Molta merda!!! ( o sort) ;-)

Laura Freijo Justo dijo...

Norma, yo creo sinceramente que ninguna de las cuatro lecturas es un bodrio. Yo estuve en la Comissió Primavera Vaca y di mi voto a las escogidas. Además en Vacas siempre son lecturas dramatizadas con un condimento más. Todas tienen algo de más, música, gravaciones, diapositivas, etc... Acercaros a Barcelona y nos conocemos, yo voy los tres días, sólo tenéis que decírmelo.

Victòria, si et sembla ens agradaria 'disfrutar' amb tu, per què no t'hi acostes? Tens opció tres dilluns diferents. Veuràs que no són lectures dramatitzades a l'ús i crec que t'ho passaràs bé. Per cert, benvinguda al blog!